[...] w 100 g przy małej ilości tłuszczów. Wystarczy 100 g, aby uzupełnić ilości ze standardowego posiłku, jaki jest np. pierś z kurczaka z woreczkiem ryżu. Czy rzeczywiście mleko w proszku jest tak dobrym produktem, jak się wydaje po pierwszym spojrzeniu na makroskładniki i jak uważa spora część osób? Przyjrzyjmy się jemu dokładniej. Mleko [...]
[...] jest często odwrotne podejście co do ich spożywania lub unikania. Można tutaj wymienić np.: - ziemniaki, - pieczywo, - owoce, - wieprzowinę, - nabiał, - odtłuszczone mleko w proszku. W Twoim przypadku wątpliwością jest mleko w proszku. Dlatego też spójrzmy na skład tego produktu. To on już ukierunkuje nas odnośnie do tego, czy warto je [...]
[...] Niestety właśnie Twój pomysł jest jednym z tych niezbyt dobrych dla naszej sylwetki, a nawet zdrowia. Jednak aby wiedzieć dlaczego, warto poznać, czym tak naprawdę jest mleko w proszku. Mleko w proszku jest produktem mlecznym, który pozyskuje się z różnych rodzajów mleka: pełnego, odtłuszczonego lub znormalizowanego. Proces jego pozyskiwania [...]
[...] z budowaniem masy mięśniowej chciałby dostarczyć jak najwięcej białka, aby ich mięśnie miały możliwość wzrostu. Pierwsze co przychodzi do głowy w takiej sytuacji, to mleko w proszku. Czy aby na pewno jest ono dobrym rozwiązaniem w celu kształtowania sylwetki? Mleko w proszku jest produktem otrzymywanym w wyniku odparowania wody ze [...]
Wystarczy spojrzeć na skład - odpowiedź nasunie się sama, że jest to kiepski produkt. (przykładowy skład kaszki z bobovita) składniki: mąka ryżowa 43%, mleko modyfikowane 43% (odtłuszczone mleko w proszku, odmineralizowana serwatka w proszku (z mleka), oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy), lecytyna sojowa), cukier, [...]
Pumbos, mleko sojowe naturalne możesz sobie dodac,nie zaszkodzi. W smakowych pewnie jest dodawany cukier.A mleko w proszku idealne na robienie masy,ale tłuszczowej. Syf i kupa laktozy. Ogolnie jak się patrzy na ten temat to az mi zal tych ludzi.Mleko w proszku,surowe jajka, cukier itp.- czemu to ma sluzyc? Niczego dobrego te mikstury nie [...]
[...] którym jest napisane że można pić na zimno wtedy najlepiej smakuje) wszystko wlać pomieszać poczekać z 5 min jeszcze raz ppomieszać żeby nie było gródek i pijemy smakuje jak gainier czekoladowy efekt placebo murowany skłądu nie znam ale na oko ma dużo białka mleko + mleko w proszku + kakao? to wyjdzie raczej zwykle kakao tylko troszke gestrze
A co do tych płatków, mi chodzi o zwykłe płatki kukurydziane. Przyjmijmy w mikserze mleko i płatki, to te płatki muszą być tak jak napisałeś zalane wczesniej gorącą wodą? A do tych koktajli jeszcze, to te mleko w proszku można śmiało ładować do miksera wraz z mlekiem? I czy mleko musi być przegotowane, czy nie? Może być taki koktajl? Mleko 3,2, 3 [...]
Witam mam pytnaie... Czy moge wymieszać maltodekstryne z mlekiem w proszku.. Mleko to ma dużo białka a maltodekstryna węgli.. I miałbym takiego gainerka... Można tak??
Witam. Mam takie pytanko: Czy jak biore KREATYNE to wskazane jest to żebym pił mleko (a konkretnie w proszku) czy słabiej mi się będzie od tego przyswajać KREATYNA?
Jeśli chodzi o mleko to można zrobić mixa z mlekiem w proszku jesli ktoś tak bardzo pragnie jak najwięcej białka po treningu, a lepszym bd rozpuszczenie czekolady wedla i zmieszanie jej z mlekiem w pukalu na piwo. :)
Kumpel wpadł na pomysł zrobienia domowego gainera który składa się z Mąki(11b,71ww)mleka w proszku(35b,51ww)i kakaa(dla smakU)do tego wlać mleko normalne i wymieszać , Pytanie jest następujące: co to coś da i czy tym sie nie otrujemy?
Mam pytanie odnośnie czy moge do szejka dać mleko+banan+bialko w proszku+węgle CARBO+kreatyna? Czy to dobre połączenie? Oczywiście w dobrych proporcjach.
Kupiłem sobie kreatynę w proszku i mam zamiar ją brac od poniedziałku. Do tej pory okazjonalnie piłem białko z mlekiem na śniadanie i na noc, czasem po treningu. Słyszałem, że mleko osłabia działanie kreatyny, więc muszę zaprzestać jego poranne przyjmowanie na rzecz kreatyny ?
Witam, mam takie pytanko, czy mozna codziennie jesc omleta na redukcji? Bardzo lubie ta potrawe na slodko jak i wytrawnie. Baza: maka ryzowa, mleko 3,2%, jajko, pol lyzeczki proszku do pieczenia i do smazenia olej rzepakowy 1 lyzke. Wszystko podliczam ostatecznie w fitatu i jest ok, pytanie brzmi tylko czy mozna tak po prostu codziennie go jesc?